Acasa | Contact RomanaEnglish
Cauta
International Forum  
Despre noi | Training lingvistic | Examene | Echipa | Link-uri utile

Misiunea fundației
Istoric
Centrul de limbi moderne INTERNATIONAL HOUSE
Centrul de dezvoltare
Cariere


Bd. C.D. LOGA nr. 11, 300021, TIMISOARA
Tel.: +(40)(0)256 49 05 93
Fax:
+(40)(0)256 29 50 77
Email:
iforumtm@iforum.ro
Internet:
http://www.iforum.ro

20 DE ANI 1992-2012

 

Istoric

Ne-am început activitatea în ianuarie 1992 când am inaugurat primul centru privat de predare a limbii engleze din Timişoara care avea iniţial 3 săli de clasă şi 3 profesori din Marea Britanie. Iniţiativa a aparţinut Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă şi organizaţiei educaţionale mondiale International House cu sediul la Londra.  Centrul se numea SIHLC- Soros International House Language Centre şi funcţiona în cadrul programului SELP (Soros English Language Program) monitorizat de Open Society Institute (OSI) New York şi coordonat în plan naţional de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă.

In 2 februarie 1992 începe primul curs  de limba engleză frecventat de 270 cursanţi adulţi. Începând cu mai 1993 Centrul devine o organizaţie non-profit de sine stătătoare sub denumirea "Centrul de Limbi Moderne - International House". Veniturile Centrului provin din activităţi de atragere de fonduri şi servicii educaţionale.

Din 2001 numele nostru este "Fundaţia International Forum", denumire care doreşte să reflecte extinderea activităţii noastre în domeniul proiectelor educaţionale legate de învăţarea pe tot parcursul vieţii, integrare comunitară, ş.a. Managementul acestor proiecte se realizează prin Centrul de dezvoltare ce funcţionează ca un departament al Fundaţiei, alături de Centrul de Limbi Moderne.

În prezent avem sediul într-o frumoasă clădire situată pe bulevardul C.D.Loga, în zona istorică a oraşului unde punem la dispoziţia cursanţilor 7 săli de curs şi logistica educaţională adecvată standardelor europene de calitate.

Am derulat o varietate de proiecte de integrare europeană LLP (Life Long Learning - Grundtvig, Lingua), Phare - Educaţie civică, proiecte de training finanţate de OSI, proiecte sau parteneriate culturale, dintre care amintim proiectul de limbă şi cultură spaniolă finanţat de Agenţia de Dezvoltare Internaţională de pe lângă Ministerul de Externe al  Spaniei.

Anul trecut am aniversat 20 de ani de la începerea activităţii.

inapoi | acasa | sus
2012 International Forum & International House Timisoara. Toate drepturile rezervate.